پُف زیر چشم
نوشته شده توسط : nahal

پُف زیر چشم

پف کردن چشم‌ ها می ‌تواند دلایل متعددی داشته باشد از جمله بیداری شبانه، تغییرات هورمونی، آلرژی‌ ها، کم‌ کاری تیروئید، بیماری‌ های کلیوی، بیماری ‌های پوستی و خستگی.

همچنین شرایطی که موجب احتباس آب در بدن می ‌شود، اغلب پُف چشم را تشدید می کند. به‌ عنوان مثال می ‌توان از شرایطی مثل خوابیدن به پشت، خواب ناکافی یا زیاد خوابیدن، زیاد نمک خوردن، آلرژی یا تغییرات هورمونی ماهانه در خانم ‌ها نام برد.

 

برای رفع پف چشم ها، خوابیدن کافی، درمان آلرژی ‌ها، خوابیدن روی 2 بالش، پرهیز از خوردن نمک و کمپرس آب سرد می ‌تواند مؤثر باشد.

 

برای خیلی‌ ها هم ممکن است این پُف کردگی و تورم چشم‌ ها منشأ ارثی داشته باشد؛ این افراد باید این وضعیت را همان طور که هست بپذیرند.

داخل حفره ی استخوانی اطراف کره ی چشم را چربی فرا گرفته است. با افزایش سن این چربی رفته ‌رفته بیرون می ‌آید و موجب حالت پف آلود زیر چشم می ‌شود. هنگامی که آب در این چربی جمع می‌ شود حالت پف آلود زیر چشم‌ ها تشدید می ‌شود. پوست دور چشم‌ ها بسیار حساس است و مالیدن پشت سر هم آن ها نه تنها موجب تحریک و برانگیختن آن می ‌شود، بلکه آلرژی و حساسیت آن‌ را بیشتر کرده و باعث می‌ شود پف‌ کردگی دور چشم وخیم‌ تر شود.

 

برای جلوگیری از پُف کردن چشم‌ ها، خواب منظم داشته باشید. نه تنها داشتن خواب کافی(7 تا 9 ساعت) هر شب اهمیت دارد، بلکه باید هر شب در یک ساعت معین به خواب روید و هر صبح هم در ساعت معین از خواب بیدار شوید. این باعث می‌ شود بدن تان همیشه استراحت کرده و منظم باشد و وضعیت ظاهری تان هم کاملا سالم به ‌نظر برسد.

 

برای از بین بردن پف‌ کردگی چشم‌ ها، به میزان کافی آب بنوشید. وقتی آب بدن تان کم می ‌شود، به‌ عنوان یک مکانیسم دفاعی، بدن تان آب ذخیره می‌ کند. این ذخیره ی آب باعث پف کردن زیر چشم‌ ها می ‌شود. پس اگر به میزان توصیه شده در روز(8 تا 10 لیوان) آب بنوشید، حبس آب در بدن تان کاهش یافته و پف کردگی دور چشم‌ های تان هم کمتر می‌ شود. اگر با استفاده از روش‌ های بالا پف کردگی چشم‌ های تان از بین نرود، احتمالاً از یک واکنش آلرژیک جدی یا مشکلات دیگر رنج می ‌برید که نیاز به مراقبت‌ های پزشکی دارد.

 

گاهی پف ‌کردگی چشم در یک فرد، طبیعی است، ولی عواملی مانند سن و خستگی، تورم اطراف چشم را بارزتر می ‌کنند. تورم اطراف چشم بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب بارزتر است که شاید به‌ علت پخش مجدد مایعات بدن به‌علت نیروی جاذبه در هنگام دراز کشیدن باشد.

 

علل التهابی و عفونی پُف کردگی چشم که کمتر شایع هستند، شامل التهاب پلک(بلفاریت)، التهاب ملتحمه چشم(کنژکتیویت) و التهاب حدقه چشم(سلولیت) هستند.

علل غیرالتهابی نیز شامل افتادگی چربی حدقه چشم، در رفتگی پلک چشم، کم ‌کاری غده تیروئید و تجمع مایعات در بدن(‌برای مثال در بارداری، بیماری‌ قلبی و کلیوی) هستند. بسیاری از عوارض و بیماری ‌‌ها، از جمله بارداری و تغییرات هورمونی حین قاعدگی ممکن است باعث تجمع مایعات، به ‌خصوص در بافت‌‌ های زیر پوستی شوند. این عوارض موجب می ‌شوند تورم اطراف چشم که از قبل وجود داشته بارزتر شود.

 

کم‌ کاری تیروئید

پف‌ کردگی صورت و تورم بافت ‌‌های حدقه چشم ممکن است به‌ علت تجمع دو ماده شیمیایی(موکو پلی‌ ساکارید اسید هیالورونیک و سولفات کندرویتین) در بیماری کم ‌کاری تیروئید رخ دهد.

پف‌ کردن چشم معمولا یک مشکل موقتی است اما پف ‌‌کردن شدید و مداوم ممکن است نشانه ‌ای از یک بیماری جدی ‌‌تر باشد.

در افرادی که مستعد پف ‌‌کردگی چشم هستند، ‌تغییر برنامه غذایی و سبک‌ زندگی(تحت نظر پزشک) ممکن است به کاهش تورم کمک کند.

 





:: بازدید از این مطلب : 998
|
امتیاز مطلب : 68
|
تعداد امتیازدهندگان : 25
|
مجموع امتیاز : 25
تاریخ انتشار : 2 دی 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: